BACK

Λινγκουίνι με γαρίδες ουζάτες, πιπεριές και κάπαρη

Τέλειο πιάτο θαλασσινών, αρωματικό και πολύχρωμο! Το ιδανικό για να συνοδεύσει ούζο.
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

400 γρ. λιγκουίνι ή ταλιατέλες ή φετουτσίνι
500 γρ. γαρίδες μεσαίες, ολόκληρες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
1/2 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κ.σ. κάππαρη
1/2 φλ.  ελαιόλαδο
3 κ.σ. ούζο
​αλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις γυρίζουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα για 10 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα.