Ένας καρπός με χοντρό κέλυφος από την Ευρωπαϊκή ή Βορειοαμερικανική φουντουκιά "Corylus avellana" με εξωτερικό κέλυφος που δεν καλύπτει εξολοκλήρου τον καρπό. Οι καρποί είναι μικροί (μέχρι 1 εκ.) και μυτεροί, με σφικτό δέρμα που χαλαρώνει με το ψήσιμο ή το ζεμάτισμα. Έχουν χαρακτηριστική γεύση και χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, καθώς και σαν επιδόρπιο.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/foyntoyki&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/hazelnut.jpg?itok=HPa-D7B7&description=Φουντούκι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/formaela-parnassoy
[7] https://www.gourmed.net/glossary/fragkostafylo
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/soypa-me-ahladia-kai-mple-tyri
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/rizoto-primavera
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/sos-parmezanas-alfrento-alfredo-sauce
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/tarta-me-verikoka-i-nektarinia
[12] https://www.gourmed.net/syntages/tarta-kolokythas-me-pagoto-pralina-kai-saltsa-karamela