Κυριολεκτικά ή Ιταλική λέξη για ζαμπόν, ένας τύπος από ξηρό χοιρομέρι από το πίσω πόδι ή μπούτι του γουρουνιού ή αγριογούρουνου. Σερβίρεται ωμό και κομμένο σε λεπτές φέτες, συνήθως σαν ορεκτικό με πεπόνι ή σπαράγγια ή πάνω σε πίτσα.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/prosoyto&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/prosciutto.jpg?itok=ImVlSuz5&description=Προσούτο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/prasino-fasoli
[7] https://www.gourmed.net/glossary/rapanaki
[8] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/ygro-keik-sokolatas
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles/magioneza-me-skordo-i-agioli
[10] https://www.gourmed.net/syntages/pagomeni-terin-ahladioy-me-calvados-sos-sokolatas
[11] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/garides-sta-karvoyna
[12] https://www.gourmed.net/syntages/giortini-galopoyla-tyligmeni-se-mpeikon