Το γενικό όνομα για τους περισσότερους οσπριώδεις σπόρους που χρησιμοποιούνται για την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, όπως είναι τα φασόλια, ο αρακάς, η φακή κλπ. Τρωγονται συνήθως βραστά.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/ospria&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/pulses.jpg?itok=XHCepRZd&description=Όσπρια
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/ortyki
[7] https://www.gourmed.net/glossary/oyzo
[8] https://www.gourmed.net/syntages/oles/synagrida-me-maintano
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles/keikakia-me-karoto
[10] https://www.gourmed.net/syntages/oles/keftedakia-solomoy
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles/vrasto-me-hylopites
[12] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/zymi-gia-glykia-tarta