Το οβάλ φρούτο (μήκους μέχρι 20 εκ.) του τροπικού φοίνικα "Cocuc nucifera" με ινώδες εξωτερικό περίβλημα και σκληρή εσωτερική φλούδα στην οποία περικλείεται μια λευκή τραγανή σάρκα πάχους περίπου 6 χιλιοστών που περιέχει ένα λευκό, γλυκό και ημιδιάφανο υγρό. Η εσωτερική σάρκα της καρύδας συχνά τεμαχίζεται, τρίβεται και/ή αποξηραίνεται.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/karyda&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/coconut.jpg?itok=yu5Xlo6x&description=Καρύδα
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/karpoyzi
[7] https://www.gourmed.net/glossary/kaseri
[8] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/melitzanosalata-me-piperia-florinis
[9] https://www.gourmed.net/syntages/pita-kotopita-me-ryzi-kai-stafides
[10] https://www.gourmed.net/syntages/karydopita-me-xira-syka
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kotopoylo-me-mpamies
[12] https://www.gourmed.net/syntages/oles/spaggeti-ala-marinara