Το φαγώσιμο μπουμπούκι του μικρού αγκαθωτού θάμνου Κάπαρη, που μεγαλώνει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και που ενσωματώνεται σαν καρύκευμα ή γαρνιτούρα στη Μεσογειακή κουζίνα. Το μπουμπούκι είναι μικρό, σφαιρικό, με σκούρο λαδί χρώμα, και έντονη γεύση. Στην Ελλάδα, τα μπουμπούκια, όπως και τα φύλλα τους, αλατίζονται ή γίνονται τουρσί και διατηρούνται σε βαζάκια μέσα σε διαλύματα αλατιού ή ξυδιού.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/kapari&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/caper.jpg?itok=yRhFDPmv&description=Κάπαρη
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/kanela
[7] https://www.gourmed.net/glossary/karoto
[8] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/melitzanosalata-me-piperia-florinis
[9] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/koyrkoyti-mpyras
[10] https://www.gourmed.net/syntages/mpiskota/mpiskota-me-karydia-kai-marmelada
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles/pita-kotopita-me-tyria-kai-manitaria
[12] https://www.gourmed.net/syntages/tigania-me-loykanika-germanias-kai-lahanika