Μαλακό, κρεμώδες τυρί που θρυμματίζεται εύκολα. Είναι λευκό, δεν έχει σχήμα και η μάζα του αποτελείται από μικρά σκληρά κομμάτια μέσα σε μια πηχτή μάζα. Παρασκευάζεται από γάλα πρόβειο ή πρόβειο και κατσικίσιο. Η κατασκευή του επιτρέπεται στην περιοχή της Ηπείρου (Δυτική Ελλάδα) και την Θεσσαλία (Κεντρική Ελλάδα). Από το 1996 είναι τυρί Π.Ο.Π. και η κατασκευή του έχει κατοχυρωθεί από το 1988.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/galotyri&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/galotyri.jpg?itok=d1MqhS05&description=Γαλοτύρι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/voytyro-manie
[7] https://www.gourmed.net/glossary/giaoyrti
[8] https://www.gourmed.net/syntages/oles/marmelada-stafyli
[9] https://www.gourmed.net/syntages/keik-afrato-me-amygdala-kai-kanela
[10] https://www.gourmed.net/syntages/tiganites-apo-kolokythakia
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/psita-mila-me-froyta-toy-dasoys-kai-karydia
[12] https://www.gourmed.net/syntages/krepes-me-poytingka-kai-oloklira-kommatia-portokali