Eλληνικό τυρί τυρογάλακτος από μη-παστεριωμένο πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Πολύ παρόμοιο με τη Μυζήθρα, το βρίσκουμε σε δύο μορφές; συνήθως είναι λευκό, μαλακό, κρεμώδες και ανάλατο, με απαλή γεύση, αν και υπάρχει και σε μορφή ξηρή, σκληρή και αλατισμένη, που χρησιμοποιείται για τρίψιμο και μαγείρεμα.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/anthotyro&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/anthotiro-001_0.jpg?itok=mazoC1ZF&description=Ανθότυρο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/ananas
[7] https://www.gourmed.net/glossary/anoixiatiko-kremmydi
[8] https://www.gourmed.net/syntages/melopsomo
[9] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/psitos-solomos-me-spanaki
[10] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/keik-sokolatas-me-roymi-kai-kardamo
[11] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/arni-tagine-me-damaskina
[12] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/krema-zestis-sokolatas