Γνωστό και ως "πρωτόλαδο", το κυριότερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το λάδι που οι καλλιεργητές της ελιάς κρατούν για τη δική τους χρήση. Σημαίνει στην κυριολεξία "ανώριμο λάδι" και ο λόγος είναι απλός: πρόκειται για το λάδι που βγαίνει από το ελαιοτριβείο με τις πρώτες ελιές της σοδειάς, ελιές δηλαδή που είναι πράσινες, που δεν έχουν ακόμα ωριμάσει πλήρως.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/agoyrelaio&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/agourelaio-001_0.jpg?itok=iOySz4MU&description=Αγουρέλαιο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/agkinara
[7] https://www.gourmed.net/glossary/agriomilo
[8] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/ntip-liastis-ntomatas
[9] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/lalaggia-hristoygenniatiko-glyko-tis-manis
[10] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/psari-pastos-vakalaos-me-prasa-agriohorta-kai-lahanika
[11] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/almyra-mafin-keik-me-vasiliko
[12] https://www.gourmed.net/syntages/oles/tiganites-me-meli