Ένα ψηλό φυτό της Μεσογείου, της οικογένειας των γαϊδουράγκαθων "Cynara scolymus", με άσημοπράσινα φύλλα. Τα κλειστά μπουμπούκια των λουλουδιών τρώγονται, ειδικά το σαρκώδες, χαμηλότερο μέρος, μαζί με την βάση ή «καρδιά».
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/agkinara&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/artichoke-001_0.jpg?itok=HTI68X7w&description=Αγκινάρα
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/aggoyraki-toyrsi
[7] https://www.gourmed.net/glossary/agoyrelaio
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/eykoli-geystiki-krem-mproyle-creme-brulee
[9] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pate-apo-sykotakia-poylion
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/mosharisio-fileto-me-sos-apo-prasina-myrodika
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles/aioli
[12] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/kikitsopita-i-paradosiaki-gianniotiki-pita