Σάλτσα φτιαγμένη με ζωμό από φαγητό που φτιάχνουμε, όπως κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι, με την προσθήκη χυμού λεμονιού και δεμένη με κρόκο αυγού και λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ. Είναι διαδεδομένη στην ελληνική και βαλκανική κουζίνα. Ταιριάζει στους ντολμάδες, το φρικασέ και το κοτόπουλο.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/aygolemono&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/aygolemono.jpg?itok=TO5ESojc&description=Αυγολέμονο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/ayga-mpenentikt-eggs-benedict
[7] https://www.gourmed.net/glossary/aygotaraho
[8] https://www.gourmed.net/syntages/sardeles-sto-foyrno
[9] https://www.gourmed.net/syntages/toyrta-sokolata-me-koyloyrakia-portokalioy-kai-grand-marnier
[10] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/garides-me-saltsa-apo-meli
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/spaggeti-me-tyri-kai-piperi-cacio-pepe
[12] https://www.gourmed.net/syntages/ayga-florentin-florentin