Το ‘Α λα’ προέρχεται από την γαλλική έκφραση «α λα μοντ δε», που σημαίνει « με τον τρόπο η στυλ του». Στη μαγειρική, σημαίνει ‘μαγειρεμένο σε συγκεκριμένο μέρος ή από συγκεκριμένο άνθρωπο’, για παράδειγμα μανιτάρια 'α λα γκρέκ' είναι μανιτάρια μαγειρεμένα με τον ελληνικό τρόπο.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/la-la&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/a-la-001_0.jpg?itok=jm95cRJ6&description=Α λα (à la)
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/
[7] https://www.gourmed.net/glossary/avokanto
[8] https://www.gourmed.net/syntages/kotopoylo-me-kremmydi-poyre-leyko-krasi-kai-safran
[9] https://www.gourmed.net/syntages/kis-loren
[10] https://www.gourmed.net/syntages/astakos-pilafi
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/spaggeti-me-saltsa-poytaneska
[12] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/kalokairini-tarta-me-liastes-ntomates-melitzanes-kai-kolokythakia