Λιγκουίνι με μύδια αχιβάδες μυρωδικά και κρασί

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Συστατικά

1 πακέτο Λιγκουίνι

1 κιλό μύδια με κέλυφος καθαρισμένα ή κατεψυγμένα

500 γρ. αχιβάδες μικρές ή γυαλιστερές

60 ml. ελαιόλαδο

2  κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο

10 ντοματίνια κομμένα στην μέση

250 ml. λευκό ξηρό κρασί  Sauvignon Blanc

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο

2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια μας δύο λεπτά λιγότερο από ότι προτείνεται στην συσκευασία.

Σε ένα μπρίκι κρατάμε λίγο από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.

Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια, τις αχιβάδες, τα ντοματίνια  και τα μυρωδικά μας.

Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αχνίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αφαιρούμε όποια όστρακα δεν έχουν ανοίξει και ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι.

Ανακατεύουμε για δύο τρία λεπτά να ενσωματωθούν οι γεύσεις προσθέτοντας και λίγο νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και τρίβουμε το πιπέρι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πίνουμε φυσικά το υπόλοιπο Sauvignon Blanc από το Κτήμα Αβαντίς καλά παγωμένο.