Μενταγιόν μπακαλιάρου με τρούφα

Μερίδες: 8
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συστατικά

8 μενταγιόν μπακαλιάρου
αλάτι
πιπέρι
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ξύδι από σέρρυ
2 κ.σ. βούτυρο
1 μαύρη τρούφα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες ή λάδι μαύρης τρούφας για πιο φτηνή λύση
12 κ.σ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)

Οδηγίες

    •    Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το μπακαλιάρο, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Τον αφήνουμε για 5 λεπτά.
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το ψάρι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
2.  Το βγάζουμε από το τηγάνι και το διατυρούμε ζεστό.
3. Στην συνέχεια σωτάρουμε τα λαχανικά στο καυτό λάδι και τους χυμούς του ψαριού.
4. Γλασάρουμε με το ξύδι.
5. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα άλλο τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρώς τις τρούφες.
6. Βάζουμε το ψάρι σε πιάτα μαζί με λαχανικά και τρούφα και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι.