Παγωμένο Τσάι Ιβίσκου με Ροδάκινο και Δυόσμο

Μερίδες: 5-6
Χρόνος προετοιμασίας: 3-4 ώρες
Συνολικός χρόνος: 3-4 ώρες
Συστατικά
Οδηγίες

Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει.

Μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το αποξηραμένο τσάι ιβίσκου, ανακατώστε και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Αφήστε να μείνει μισή ώρα για να γίνει το τσάι.

Σουρώστε σε κανάτα ή μπουκάλι, σκεπάστε και αφήστε το ποτό να κρυώσει τελείως.

Διατηρήστε το στο ψυγείο.

Οταν πρόκειται να το σερβίρετε ανακατώστε το κρύο τσάι ιβίσκου με το χυμό του ροδάκινου και το φρέσκο τζίντζερ, αν το χρησιμοποιείτε.

Βάλτε όσο σιρόπι ή ζάχαρη θέλετε, ανάλογα με το γούστο σας, και σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια. 

Προσθέστε ένα φετάκι λεμόνι και ένα κλωνάρι δυόσμο στο κάθε ποτήρι  και συμπληρώστε με παγάκια και λίγη παγωμένη σόδα, αν θέλετε.

 Το ίδιο δροσιστικό ποτό γίνεται και κοκτέιλ, αν του προσθέσετε τζίν ή βότκα.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα βρείτε ξερό τσάι ιβίσκου στο ELIXIR (Ευριπίδου 41, τηλ. 210- 32 15 141) και σε άλλα καλά μαγαζιά που πουλάνε βότανα και καρυκεύματα.

Κρεμέζη Αγλαΐα