Ελληνικός καφές

Συστατικά

2 γεμάτα κουταλάκια Ελληνικός καφές
2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη, προαιρετικά
2 φλιτζανάκια του καφέ νερό

Οδηγίες

Βάλτε τον καφέ, την ζάχαρη (αν θέλετε) και το νερό σε ένα μπρίκι και τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά, κατά προτίμηση σε φλόγα και όχι σε ηλεκτρικό μάτι. Όταν ο καφές αρχίσει να φουσκώνει, ανεβοκατεβάστε το μπρίκι στην φωτιά μερικές φορές, προσέχοντας να μην παραβράσει ο καφές. Σερβίρετε σε δύο φλιτζανάκια του καφέ.