Γεμιστές πιπεριές - Punjene paprika

Συστατικά

6-8 κόκκινες πιπεριές
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
1 φλιτζάνι ρύζι
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πατάτες
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ζωμό λαχανικών ή αποξηραμένων πράσινων μυρωδικών

Οδηγίες

Κόψτε το πάνω μέρος των πιπεριών και βγάλτε τα σπόρια. Πλύνετε τις πιπεριές για να ετοιμαστούν για τη γέμιση. Τηγανίστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τριμμένα καρότα σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε τον κιμά και το αλάτι και συνεχίστε να τηγανίζετε για άλλα 4-5 λεπτά.

Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το ρύζι, το αλεύρι, τη γλυκιά πάπρικα και το ζωμό από αποξηραμένα λαχανικά ή πράσινα μυρωδικά. Ανακατέψτε το μίγμα. Βάλτε τη γέμιση μέσα στις πιπεριές. Σκεπάστε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς με μια φέτα πατάτας. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί.

Τοποθετήστε τις υπόλοιπες πατάτες ανάμεσα στις πιπεριές. Περιχύστε με νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πιπεριές. Αφήστε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-45 λεπτά. Πασπαλίστε με κομμένο μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό.