BACK

Πως θα ψήσουμε τέλεια ένα φιλέτο κοτόπουλο

Ο chef Χριστοφίδης μας εξηγεί βήμα βήμα πώς να ψήσουμε ένα κοτόπουλο σχάρας κρατώντας το  τρυφερό και ζουμερό, και μάλιστα χωρίς να κρατήσουμε την πέτσα του! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (9 votes)

Συνήθως το κοτόπουλο σχάρας είναι αφυδατωμένο και στεγνό, και πολλές φορές το μασάμε και νομίζουμε ότι τρώμε άχυρα.

Το στήθος στεγνώνει πιο γρήγορα  σε αντίθεση με το μπούτι, όταν όμως ψηθεί σωστά το γευστικό αποτέλεσμα είναι άριστο.
Μέσα από το video θα προσπαθήσω να σας δείξω πως ψήνω το στήθος κοτόπουλου σχάρας . Του δώσαμε χρώμα σε σκεύος το οποίο η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή 250 o
Και το σκεύος αλλά και η πρώτη ύλη πάντα είναι ελαφρώς λαδωμένες. Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε με όποιο μυρωδικό θέλετε, όπως δενδρολίβανο, φασκόμηλο, κι ακόμα καλύτερα να έχετε μαρινάρει από πριν το κρέας με το μυρωδικό της αρεσκείας σας.
 Το φιλέτο από την στιγμή που δεν έχει την πέτσα πάνω η οποία το προστατεύει  πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν το διαχειριζόμαστε σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες δεν θέλουμε να αφυδατωθεί κανένα σημείο από την σάρκα του .  Στην συνέχεια το τοποθετούμε στον φούρνο στους 180οc για 9 με 10 λεπτά.
 

Tips

Γιατί στον φούρνο ? Διότι  η θερμοκρασία θα διαχέεται ομοιόμορφα στο κοτόπουλο και θα επιτύχουμε ένα τέλειο ψήσιμο.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις