BACK

Φτιάξτε επιτυχημένες Crèmes brûlées

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για επιτυχημένες Crème brûlées,  μαζεμένα σε ένα άρθρο και επιπλέον δύο ιδιαίτερες συνταγές.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Υπάρχουν πλέον τόσα πολλά site στο διαδίκτυο σε σχέση με την μαγειρική που χάνεται κανείς στην πληροφορία.

Μια συνταγή που βρίσκω πολλές φορές γραμμένη με τεράστια λάθη είναι οι κρεμ μπρουλέ. Διαβάζω ότι τις ψήνουν στους 170 βαθμούς!!!  Αυτό είναι πραγματικά τεράστιο λάθος.

Σας δίνω σήμερα τα μυστικά της σωστής κρεμ μπρουλέ, του ίσως πιο εύκολου γλυκού στον κόσμo ΕΑΝ ακολουθήσετε την συνταγή μας. 

Εμείς εδώ στο GOURMED, σας δίνουμε πάντα συνταγές που έχουμε πρώτα φτιάξει και ευχαριστηθεί εμείς οι ίδιοι, και μετά σας τις παρουσιάζουμε για να τις φτιάξετε κι εσείς. 

Όλα πρέπει να γίνονται αργά και σε χαμηλές θερμοκρασίες και το ζέσταμα της κρέμας αλλά  κυρίως το ψήσιμο.

Τα αβγά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ο φούρνος πρέπει να είναι ρυθμισμένος λίγο κάτω από τους 100 βαθμούς. Εάν δεν είστε σίγουροι για την θερμοκρασία του, τοποθετήστε ένα μικρό θερμόμετρο μέσα στον θάλαμο.

Πολλοί λένε να ψήνονται οι κρέμες σε ταψί μέσα σε μπαιν  μαρί, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο αφής στιγμής είστε σίγουροι ότι δεν θα ανέβει η θερμοκρασία ψησίματος πάνω από τους 100 βαθμούς.
Για πιο βελούδινο και κρεμώδες αποτέλεσμα μπορείτε να σουρώσετε σε ψιλή σίτα το μείγμα του γάλακτος και των αβγών πριν γεμίσετε τα πυρίμαχα σκεύη, ώστε να απομακρύνετε τον αφρό από το χτύπημα και τυχόν άλλα υπολείμματα.
Χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα με φουλ λιπαρά, αλλά εάν το θελήσουμε μπορούμε να βάλουμε και γάλα κατσικίσιο για μια πιο ιδιαίτερη γεύση.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το γάλα αγελάδος με γάλα καρύδας σε περίπτωση που οι καλεσμένοι σας είναι vegan.
Η ζάχαρη που θα βάλετε μέσα στην κρέμα καλό θα είναι να είναι άχνη. Ετσι θα διαλυθεί πολύ εύκολα όταν ανακατευτεί με την κρέμα.
Αν θέλετε να φτιάξετε τις κρέμες πιο διαιτητικές, τότε  καλό θα είναι να προσθέσετε σιρόπι αγαύης. Το πόσο γλυκές τις θέλετε, θα το αποφασίσετε μόνοι σας. 
Όσο πιο πολύ «κάψετε» τη ζάχαρη τόσο πιο σκούρα και πιο πικρή θα γίνει η καραμέλα στην επιφάνεια της κρέμας.
Καλύτερο είναι πάντα να χρησιμοποιείτε φλόγιστρο αλλά εάν δεν διαθέτετε, τότε ανάψτε το γκριλ στο φουλ, και βάλτε τα φορμάκια για 3 λεπτά περίπου στον φούρνο, βλέποντας συνεχώς να δείτε πόσο έχουν καεί.


Η Βασική συνταγή σε τρεις εκδοχές:
1. Η Πιο ελαφριά
350 ml κρέμα γάλακτος
120 ml γάλα
70 γρ. ζαχαρη αχνη
4 κροκοι
1 βανίλια
60 γρ. ζάχαρη για το καψιμο

2. Η πιο πλούσια και κρεμώδης
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζαχαρη αχνη
5 κροκοι
1 βανίλια
60 γρ. ζάχαρη για το καψιμο

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να αρωματίσετε το γάλα ή την κρέμα με ότι θέλετε!!
Οι συνδυασμοί αμέτρητοι και η επιλογή δική σας!

Τέλος σας δίνουμε δύο συνταγές για πιο ιδιαίτερες κρέμες που πολύ θα εντυπωσιάσουν όλους τους γκουρμέ καλεσμένους σας. 
Κρεμ μπρουλέ με ελληνικό καφέ

Κρεμ Μπρουλέ με τζίντζερ
Κρεμ μπρουλέ Κάστανο

Tips

Για μια διαφορετική εκδοχή μπορείτε να απλώσετε μία λεπτή στρώση επικάλυψης σοκολάτας αντί για ζάχαρη στις κρέμες. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά δεν θα τις κάψετε,  αλλά θα τις βάλετε στο ψυγείο να παγώσουν και να δημιουργήσουν μια λεπτή σοκολατένια κρούστα.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις