BACK
news

Βασίλης Καλλίδης

TV CHEF - VASILIS KALLIDIS

Ο  σεφ Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα!

 

Δείτε όλες τις συνταγές του Βασίλη Καλλίδη
 

Ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Καλλίδης προέρχεται από μια οικογένεια με «λόξα» με τη γαστρονομία, όπως λέει ο ίδιος.
Από εκεί έμαθε να δημιουργεί πιάτα με φαντασία που θυμίζουν την κουζίνα της αυθεντικής Ελλάδας, δηλαδή να χρησιμοποιεί απλά υλικά και όλα αυτά να τα επανασυστήνει με μέσα από σύγχρονες τεχνικές τις οποίες τελειοποίησε στα ταξίδια του στον κόσμο όλο.
Το 2005 μαζί με τον καλύτερο του φίλο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, άνοιξε το ΑΝΕΤΟΝ στο Μαρούσι, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα σήμερα.

 

Η τηλεόραση του πάει πολύ αποδεικνύοντας ότι εκτός από "κουζινογενής" είναι και φωτογενής! Μετά την πολύ επιτυχημένη του εκπομπή στο Mega "Food and the city", φέτος είναι στον αέρα στον Alpha κάθε Σάββατο από τις 19 Οκτωβρίου με την νέα του εκπομπή ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ.

 


Το τελευταίο του βιβλίο του «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» κέρδισε στα Gourmant World Cookbook Awards 2012 το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρική.


 

 

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Καλαμάρια μαρινάτα με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι
Average: 5 (1 vote)
Μεσημεριανό πιάτο ιδανικό για το καλοκαίρι
Τσουρέκι με πορτοκάλι και φουντούκια
Average: 5 (1 vote)
Το ελληνικό πασχαλινό τραπέζι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το πασχαλινό τσουρέκι. Η ευωδιά του βουτύρου, τα θεσπέσια...
Σχετικά άρθρα
320 x 320: FOOD WRITER - AGLAIA KREMEZI
Η Αγλαΐα Κρεµέζη γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και σπούδασε τέχνη και φωτογραφία στο Λονδίνο. Σήμερα είναι δημοσιογράφος...
Corinne Metzelopoulos chateau margaux wine maker
Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός του κρασιού, η Κορίν Μεντζελόπουλος ξεχωρίζει. Η ιδιοκτήτρια του Chateau...