BACK

Εγγραφή στο newsletter

Βασίλης Καλλίδης

TV CHEF - VASILIS KALLIDIS

Ο  σεφ Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα!

 

Δείτε όλες τις συνταγές του Βασίλη Καλλίδη
 

Ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Καλλίδης προέρχεται από μια οικογένεια με «λόξα» με τη γαστρονομία, όπως λέει ο ίδιος.
Από εκεί έμαθε να δημιουργεί πιάτα με φαντασία που θυμίζουν την κουζίνα της αυθεντικής Ελλάδας, δηλαδή να χρησιμοποιεί απλά υλικά και όλα αυτά να τα επανασυστήνει με μέσα από σύγχρονες τεχνικές τις οποίες τελειοποίησε στα ταξίδια του στον κόσμο όλο.
Το 2005 μαζί με τον καλύτερο του φίλο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, άνοιξε το ΑΝΕΤΟΝ στο Μαρούσι, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα σήμερα.

 

Η τηλεόραση του πάει πολύ αποδεικνύοντας ότι εκτός από "κουζινογενής" είναι και φωτογενής! Μετά την πολύ επιτυχημένη του εκπομπή στο Mega "Food and the city", φέτος είναι στον αέρα στον Alpha κάθε Σάββατο από τις 19 Οκτωβρίου με την νέα του εκπομπή ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ.

 


Το τελευταίο του βιβλίο του «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» κέρδισε στα Gourmant World Cookbook Awards 2012 το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρική.


 

 

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Πίτα με καλαμποκάλευρο, σπανάκι και τυρί
No votes yet
Μια πίτα πολύ χορταστική που πειρλαμβάνει σχεδόν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια υγιεινή διατροφή. Κατάλληλη και...
Χταπόδι στιφάδο
No votes yet
Χταποδάκι λουκούμι με αρώματα ελληνικής υπαίθρου.
Σχετικά άρθρα
320 x 320: FOOD WRITER - VIKI SMIRLI
Η Βίκυ Σμυρλή γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε μια καριέρα  ιπταμένης συνοδού στην  Ολυμπιακή Αεροπορία όπου...
Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ο μεγαλύτερος ζαχαροπλάστης της χώρας μας.  Μπορείτε να διαβάσετε συνταγές του στο site...
Λευτέρης Λαζάρου
Ο Λευτέρης Λαζάρου είχε τη μαγειρική στα κύτταρα του, όπως λέει και ο ίδιος. Βέρος Πειραιώτης, με πατέρα αρχιμάγειρα σε...