BACK

Εγγραφή στο newsletter

Βασίλης Καλλίδης

TV CHEF - VASILIS KALLIDIS

Ο  σεφ Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα!

 

Δείτε όλες τις συνταγές του Βασίλη Καλλίδη
 

Ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Καλλίδης προέρχεται από μια οικογένεια με «λόξα» με τη γαστρονομία, όπως λέει ο ίδιος.
Από εκεί έμαθε να δημιουργεί πιάτα με φαντασία που θυμίζουν την κουζίνα της αυθεντικής Ελλάδας, δηλαδή να χρησιμοποιεί απλά υλικά και όλα αυτά να τα επανασυστήνει με μέσα από σύγχρονες τεχνικές τις οποίες τελειοποίησε στα ταξίδια του στον κόσμο όλο.
Το 2005 μαζί με τον καλύτερο του φίλο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, άνοιξε το ΑΝΕΤΟΝ στο Μαρούσι, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα σήμερα.

 

Η τηλεόραση του πάει πολύ αποδεικνύοντας ότι εκτός από "κουζινογενής" είναι και φωτογενής! Μετά την πολύ επιτυχημένη του εκπομπή στο Mega "Food and the city", φέτος είναι στον αέρα στον Alpha κάθε Σάββατο από τις 19 Οκτωβρίου με την νέα του εκπομπή ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ.

 


Το τελευταίο του βιβλίο του «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» κέρδισε στα Gourmant World Cookbook Awards 2012 το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρική.


 

 

Σχετικά άρθρα
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
320 x 320: FOOD - AVOCADO WITH LEMON AND EGG ROE
No votes yet
Σε αντίθεση με το χαβιάρι, τα αβγά ψαριού που κυκλοφορούν στην αγορά είναι μια οικονομική λύση και ιδιαίτερα νόστιμη...
Πως φτιάχνουμε την τέλεια Μαρέγκα
Average: 5 (1 vote)
Φτιάξτε την τέλεια μαρέγκα για να έχετε την απόλυτη βάση για Pavlova ή Mont Blanc
Σχετικά άρθρα
Μυρσίνη Λαμπράκη
Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη το νησί που είναι ο οδηγος για την Μεσογειακή διατροφή. Μετά τις...
Επίκουρος
Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων και συγγραφέας. Συνεργάζεται με τα περιοδικά Bazaar και Status ενώ μέχρι...