BACK

Λίλα Καραποστόλη

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (1 vote)

Η Λίλα Καραποστόλη είναι δημοσιογράφος, food stylist και συλλέκτης παλαιών γαστρονομικών βιβλίων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε – κυριολεκτικά- μέσα σε δισκοπωλεία και δισκογραφικές εταιρείες. Η μουσική υπήρξε το μέσο έκφρασής της μέχρι την εφηβεία της που μετά τα σκήπτρα πήρε η γαστρονομία. Ξεκίνησε με κοινωνιολογικές σπουδές στο Deree, American College, όμως γρήγορα διαισθάνθηκε το σκληρό εργασιακό περιβάλλον, αλλάζοντας τις σπουδές της σε Marketing.

 

Από τα πρώτα, κιόλας, εργασιακά βήματα, συνεργάστηκε με εταιρείες τροφίμων και εστιατόρια, εντοπίζοντας τις αδυναμίες τους. Με επιπλέον σεμινάρια στον χώρο του F&B και με σεβασμό στο καλομαγειρεμένο φαγητό, τις εποχιακές πρώτες ύλες μέσα από μία προσπάθεια να δει τον χώρο των τροφίμων και ποτών να αναπτύσσεται, ξεκίνησε η μεγάλη της συνεργασία με το περιοδικό FOOD SERVICE, η οποία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Η εμπειρία που απέκτησε μέσα και έξω από τις επαγγελματικές κουζίνες, η επαφή της με διάσημους Chefs ανά τον κόσμο, καθώς και τα πολυάριθμα γαστρονομικά ταξίδια & workshops, στα οποία συμμετέχει , εξασφάλισαν κάθε καλή γνώση του χώρου.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά περιοδικά γαστρονομίας και lifestyle, όπως Fooding+,  Profood, ΟΙΝΟΤΕΛΙΑ, Glow, Glow Living, Γεύσεις, On the road, Breeze, Hilton Magazine. Ανάμεσα στις μεγάλες εκδόσεις εντύπων, η σύνταξη που έκανε για τον White Guide Elegance, ένθετο της Ελευθεροτυπίας, έχει αποτελέσει ένα ζωντανό ταξιδιωτικό λεύκωμα με έμφαση το φαγητό και τη διαμονή.

Επιπλέον, μαζί με τον σύζυγό της έχουν ιδρύσει την εταιρεία FOOD ISSUES που ασχολείται με το food styling & την οργάνωση φωτογραφήσεων, consulting & menu planning & designing για εστιατόρια, recipes development & kitchen test για προϊόντα λιανικής με σημαντικό clientele (εταιρείες τροφίμων, περιοδικά, διαφημιστικές, φωτογράφοι). 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις