BACK

Τα Π.Ο.Π Τυριά της Ελλάδας

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα προϊόν για να αναγνωριστεί ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης είναι:

  • να παράγεται και να ωριμάζει εντός αυστηρά προκαθορισμένης γεωγραφικής ζώνης
  • Η πρώτη ύλη απ’ όπου προέρχεται να παράγεται επίσης εντός της ίδιας ζώνης
  • Να μην χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα κατά την παραγωγή του
  • Να κατασκευάζεται με παραδοσιακές τεχνικές σε φυσικές συνθήκες

 


Βάση του κανονισμού 1107/96 για τυρί, 126 τυριά της Ευρώπης πήραν τον χαρακτηρισμό Π.Ο.Π.

 

  • 37 γαλλικά
  • 30 ιταλικά
  • 20 ελληνικά
  • 11 ισπανικά
  • 10 πορτογαλικά
  • 8 αγγλικά
  • 3 γερμανικά
  • 3 δανέζικα
  • 2 αυστριακά
  • 1 βελγικό

 


Η πατρίδα μας είναι 3η στην σειρά σε αριθμό τυριών ΠΟΠ ενώ εκκρεμούν αιτήσεις για άλλα 5 και τούτο δείχνει ότι πραγματικά έχουμε τυροκομική παράδοση.

Oι χώρες που ακουμπούν την Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης και της Πορτογαλίας έχουν τα 108 από τα 126 τυριά Π.Ο.Π.

 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις