BACK

Καλαμπόκι

Γνωστό και ως αραβόσιτος, ένα δημητριακό και βασικό είδος τροφής σε πολλές χώρες, που φυτεύεται και τρώγεται σε όλο τον κόσμο. Οι φαγώσιμοι κόκκοι στο μέγεθος του αρακά, καλύπτουν το σκληρό εσωτερικό πυρήνα, και περιβάλλονται από φύλλα ή φλοιούς. Κάποιες ποικιλίες αλέθονται για την παραγωγή αλευριού. Το γλυκό καλαμπόκι, με ψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και με κίτρινο χρώμα, τρώγεται σαν λαχανικό, φρέσκο, σε κονσέρβα ή κατεψυγμένο.

καλαμπόκι, σπόρια