BACK

Θαλασσινός: Της θάλασσας τα αγαθά

Γοητευτική ψαροταβέρνα με ωραία αλίπαστα, μεζέδες με φαντασία και πρώτης τάξεως ψάρια. Ο Γιώργος και η Ντίνα Λουκή δίνουν πάντα μια ατμόσφαιρα ζεστή και παρεΐστικη στο πανέμορφο χώρο που τώρα τον χειμώνα εμπλουτίστηκε και με ξυλόσομπα! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.8 (6 votes)

Μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Αθήνας, σε χώρο απλό, λειτουργικό και φροντισμένο.

Η καλοκαιρινή αυλή του με την τεράστια μουριά ήταν για μένα πάντα σκέτη απόλαυση. Τώρα το χειμώνα μέσα στην αίθουσα τοποθετήθηκε ξυλόσομπα που δίνει την νότα του παραδοσιακού κι αντίστοιχα ο σεφ φτιάχνει μεζέδες βασισμένους στην ελληνική κουζίνα που θα σερβίρονται παρέα με ουζάκι ή τσίπουρο. Η τιμή τους είναι προσαρμοσμένη στην λαχτάρα του Αθηναίου να βγαίνει πιο συχνά αλλά να τρώει ίσως πιο ελαφρά κι έτσι και  πιο οικονομικά. Στο ειδικό μενού «από τον πάγκο και την στόφα» μπορεί κανείς να παραγγείλει όσους ψαρομεζέδες θέλει, που ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή πάνω στον πάγκο, σε τιμές που κυμαίνονται από 2- 5 ευρώ το πιάτο. Και να συνοδέψουν  τσίπουρο 200 ml, στα 6 ευρώ, ή κρασί 500 ml, στα 4,5 ευρώ. Επίσης θα μπορεί ο πελάτης να παραγγέλνει τις κανονικές μερίδες αλλά στην μισή ποσότητα κι αντίστοιχα  στην μισή τιμή.    "Ο Θαλασσινός" έχει κάνει δύο μειώσεις τιμών, έτσι μπορεί κανείς πια  να χαρεί ένα πλήρες γεύμα με τα κλασικά γκουρμέ πιάτα και κρασί σε μια τιμή που ξεκινάει από 20 ευρώ.              

 

Δοκίμασα μύδια γεμιστά, μπακαλιάρο carpaccio με τριανταφυλλί πιπεράκι, αχνιστό σταμναγκάθι με θαλασσινά, πατάτες στο φούρνο με γαρίδες ολόφρεσκες που μοσχοβολούσαν θάλασσα.  
Τα λευκά τραπεζομάντηλα δίνουν μια νότα σπιτικής φροντίδας. Το όμορφο επιτοίχιο κεραμεικό κι όλες οι άλλες πινελιές  δίνουν τον τόνο της θάλασσας και στη διακόσμηση.

Τα  ψάρια που σερβίρονται είναι απόλυτα φρέσκα και αριστοτεχνικά ψημένα. Πάντα  πρώτης τάξεως και σωστά ψημένα είτε είναι στα κάρβουνα είτε τηγανητά .
Νόστιμα είναι και τα πρώτα πιάτα, όπως τα αχνιστά μύδια, ο μαρινάτος γαύρος, τα εξαίσια οστρακοειδή και οι πλούσιες σαλάτες.  Ο καινούργιος κατάλογος εμπλουτίστηκε και με επιπλέον πιάτα που πραγματικά θα απολαύσετε, όπως σπιτική χορτοτυρόπιττα με κριτσανιστό χειροποίητο φύλλο, πουρέ από κόκκινες φακές με χέλι και άλλα πολλά.

Τα γλυκά του "θαλασσινού"είναι φημισμένα, μια και η κουζίνα  του μαγαζιού είναι πολίτικη και η επίγευσή τους μένει ανεξίτηλη, όπως και η συνολική εντύπωση του εστιατορίου. 

«Ο θαλασσινός»
Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές

T: 2109404518
Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι ανοικτά
Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.



 

Tips

Θα ευχαριστηθείτε τα καλά κρασια της Οινοποιίας Δερέσκου, που πολύ δύσκολα θα δοκιμάσετε αλλού.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις