Ο.Π.Α.Π. Νεμέα
O τόπος: Οι αμπελώνες εκτείνονται στο χωριό Γυμνό και σε υψόμετρο 700μ. στη Νεμέα. Επιλεγμένη πρώτη ύλη, δίνει το συγκεκριμένο αυτό κρασί από Αγιωργίτικο 100%.
Οι άνθρωποι: Με σπουδές οινολογίας στην Dijon, γνώστης της οινοποίησης, ο Γιώργος Σκούρας ιδρύει το πρώτο οινοποιείο του το 1986 στην Πυργέλα για να ακολουθήσει το δεύτερο, το 1996 στην κοινότητα Γυμνό.
Το κρασί: Χρώμα βαθύ ερυθρό, και φρέσκια, πυκνή μύτη φρούτων τυπικών της ποικιλίας, (κεράσι, μύρτιλο).Πλούσιο στο στόμα, με γεμάτο σώμα και άφθονο φρούτο. Καλή γευστική διάρκεια.
Η αρμονία: Ένα διάλειμμα από την φίνα, εορταστική κουζίνα, με πιο ρουστικάτα πιάτα. Δοκιμάστε το με ένα «νόστιμο» μοσχάρι, όπως το στιφάδο - ταιριάζει άψογα με τη «γλύκα» των κρεμμυδιών και των μπαχαρικών του αλλά και με σουτζουκάκια σμυρναίικα, μοσχαράκι Προβηγκίας με ελιές κ.α.
ΤΙΜΗ: 15 euro περίπου