BACK

Botrini's, Αξεπέραστη Γαστρονομία

Καταλαβαίνεις ότι ένας chef έχει πετύχει αυτό που ονειρεύτηκε, όταν σου δημιουργεί συναισθήματα για το φαγητό που δεν τα έχεις ξανανιώσει. Ένας τέτοιος σεφ είναι ο Έκτορας Botrini και χαίρομαι που και φέτος πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στους Χρυσούς Σκούφους!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Το φαγητό εκτός από βιολογική ανάγκη είναι και απόλαυση. Είναι και η τέχνη που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις, όχι μόνο την γεύση. Αν σας αρέσει η απόλαυση του φαγητού αισθητικά όσο και γευστικά,   μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι τα μέρη που μπορείτε να φάτε στην Αθήνα εξ ίσου άψογα με το Botrini’s. Γαστρονομία που καθίσταται υψηλή από την αισθητική του χώρου, του σέρβις, των οινοχόων, αλλά πάνω απ΄ όλα,  του κάθε πιάτου του σεφ και της ομάδας του. Εγώ όταν γεύομαι τέτοιου επιπέδου γαστρονομία νοιώθω σαν να μου χαρίζουν τον κόσμο ολάκερο. Δοξάζω μέσα από την ψυχή μου τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,  που είναι η ουσία του γιατί έχουμε έρθει σε αυτον τον κόσμο, και την ευδαιμονία που μπορεί να προσφέρει το χέρι ενός εμπνευσμένου σεφ. 





Το menu degustation «Αποκάλυψη», ένα δείγμα της φιλοσοφίας του εστιατορίου με amuse bouches και τέσσερα πιάτα κοστίζει 40 ευρώ, μια τιμή που δίνουμε σε εστιατόρια της πλάκας, και μάλιστα αναθεματίζουμε το κάθε μας ευρώ στη κάθε μπουκιά. Στο Botrini’s και μόνο για τον «Ξιφία carpaccio με τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αναφορά σε μία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα» τα έδινα αυτά τα χρήματα κι ας μην ξανάβγαινα να φάω έξω για ένα μήνα! Ένα από τα πιάτα του μενού είναι και το ριζότο Al Nero "Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού".


 

Το Botrini’s,  πιστέψτε με,  είναι ένα έξοχα στημένο εστιατόριο. Λίγες φορές παθιάζομαι με βραβεία. Μου συμβαίνει μόνο με βραβεία μαγειρικής και με τα Όσκαρ. Καταλαβαίνετε πόσο χάρηκα όταν πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin. Ήταν μια διεθνής γαστρονομική επιτυχία που την άξιζε όσο κανείς. Δεν μπορούσε καν να διαγωνιστεί  με το εστιατόριο του ETRUSCO διότι η  Κέρκυρα δεν βρίσκεται σε πρωτεύουσα, όπου και δίνονται τα Michelin. Με τη δημιουργία του Botrini’s,  ο Έκτορας Μποτρίνι πραγματοποίησε  ένα όνειρο του να είναι σεφ-ιδιοκτήτης και στην Αθήνα και να ανεβάσει την καριέρα του στο επόμενο επίπεδο. Φέτος το ETRUSCO πήρε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο βραβείο κερδίζοντας 2 Χρυσούς Σκούφους με βαθμολογία 16,5/20. 

Πρόσφατα ήμουν καλεσμένη από την Volvo Car Hellas σε ένα ιδιαίτερο δείπνο γευσιγνωσίας στο εστιατόριο,  μια και ο Έκτορας Μποτρίνι είναι πρεσβευτής της Volvo στην Ελλάδα, και γιόρταζαν ένα χρόνο συνεργασίας. Η Volvo, ως μάρκα με έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα έχει αγκαλιάσει την τελευταία τριετία τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας και φυσικά δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει καλύτερο ταίρι από τον chef Μποτρίνι.
Κάθε πιάτο από τα χέρια όλης της ομάδας του chef, εμπνέει εξ ίσου με την μοναδικότητα, την μινιμαλιστική υπέροχη αισθητική αλλά και το στυλ που σου δίνει ένα αυτοκίνητο Volvo. 

Το εστιατόριο είναι στελεχωμένο από μια ομάδα νέων μαγείρων, σομελιέ και σερβιτόρων, ενώ δίπλα στον Έκτορα υπάρχουν πια δύο ικανότατοι σου-σεφ, ο Νίκος Μπίλλης που έχει δουλέψει και στο NOMA και έχει ήδη ​κερδίσει το βραβείο young chef for Pellegrino και ο Τάσος Στεφάτος, παθιασμένος Κεφαλλονίτης σεφ. Κι οι δυο τους ζουν και αναπνέουν για να μαγειρεύουν.  Κι οι δυο τους πραγματοποιούν και εξελίσσουν την κουζίνα του σεφ κάθε μέρα.
Ο Head 
Sommelier, Κλέαρχος Κανελλάκης, είναι πολύ παθιασμένος με τη δουλειά του και καλά θα κάνετε να τον εμπιστευτείτε τυφλά να επιλέξει για εσάς τα κρασιά που θα συνοδέψουν το δείπνο σας.  





Ο στόχος όλων είναι να προσφέρουν αυτό που αποκαλούμε «προσιτή γαστρονομία»,  προσπαθώντας ταυτόχρονα να οδηγήσουν το Botrini’s στο επίπεδο που βρίσκεται το Etrusco της Κέρκυρας. Δύσκολος στόχος, αλλά θα γίνει σίγουρα εφικτός και πιστεύω σύντομα το αστέρι Michelin θα γίνει διπλό. Το Botrini's φέρνει την υψηλή γαστρονομία πιο κοντά στον κόσμο, με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών. Ο σεφ αποδίδει στις πρώτες ύλες την δέουσα τιμή που τους αξίζουν, με το πιάτο με τα αλλαντικά, με το «Ταξίδι στον Αλιάκμονα», με την Κερκυραϊκή φριτούρα, τα βραχάκια κουρκουμά, τις αλμυρίδες, το παλαιωμένο ρύζι Acquerello, την πατάτα καολί  και σε πολλά άλλα. 




Το επιδόρπιο "Σαν γλυκό Τζατζίκι 2012" περιλαμβάνει όλα τα συστατικά από παραδοσιακό τζατζίκι, αλλά σε μια γλυκιά εκδοχή. Το λάτρεψα αυτό το γλυκό. Ακόμα έχω την δροσιά του στο στόμα μου. 







Botrini's
Βασιλέως Γεωργίου Β' 24, Χαλάνδρι
T 210 6857323

 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις