BACK

Ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συνταγές και ιστορίες για μάγειρες με ανησυχίες

Εύκολες και γρήγορες συνταγές και ιστορίες, για προχωρημένους αλλά και για τελείως αρχάριους μάγειρες με ανησυχίες, από την Αγλαΐα Κρεμέζη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Η γνωστή συγγραφέας μάς προσκαλεί ξανά στην κουζίνα της περιγράφοντας 350 αλμυρά και γλυκά πιάτα που αξιοποιούν, με τον καλύτερο τρόπο, τα εποχιακά προϊόντα και σας βοηθούν να ετοιμάσετε, εύκολα και γρήγορα, φαγητά καθημερινά αλλά και γιορτινά για το Πάσχα ή για τα καλοκαιρινά πάρτι στη βεράντα και τον κήπο.
Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται κρύα και ζεστά ζυμαρικά, σαλάτες, σούπες, αλλά και παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, νοστιμότατα και υγιεινά.
H Αγλαΐα Κρεμέζη αποκαλύπτει ακόμη τα μυστικά του μπάρμπεκιου -πομάδες, μαρινάδες, σπιτικές σάλτσες για κάθε λογής ψητά- και προτείνει απλά, μισοέτοιμα φαγητά και μεζέδες, που θα κάνουν εύκολο και εντυπωσιακό το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό τραπέζι, χωρίς να παγιδεύουν για ώρες τους μάγειρες στην κουζίνα.

Οι συνταγές πλαισιώνονται από κείμενα-ιστορίες σχετικά με τα υλικά, τις τεχνικές και τα πιάτα, ώστε οι μάγειρες με ανησυχίες να ξεχωρίζουν και να διαλέγουν προϊόντα, αλλά και να μαθαίνουν την καταγωγή και την εξέλιξη των φαγητών, καθώς και τις τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Η Αγλαΐα Κρεμέζη είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος. Έχει τη γαστρονομική στήλη στο περιοδικό «Ε» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», και είναι σύμβουλος έκδοσης του «Gourmet Ε».


Γράφει επίσης στο περιοδικό «Votre Beaute» και στο «Μαζί» της ICAP. Αρθρα της έχουν δημοσιευτεί στους «Los Angeles Times», στα περιοδικά «Gourmet», «Bonne Appetit», «Food Arts», στο «BBC Good Food Magazine», στο «Food and Travel» και σε άλλα ελληνικά και ξένα έντυπα. Από το 1997 εργάζεται ως σύμβουλος στο εστιατόριο Molyvos της Νέας Υόρκης, που απέσπασε τρία άστρα από την εφημερίδα «New York Times».

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τα βιβλία της «The Foods of Greece» (Stewart Tabori and Chang), που τιμήθηκε με το βραβείο Julia Child, «The Cοoking of the Greek Islands» (Houghton Mifflin) καθώς και τα «Mediterranean Pantry» και «Mediterranean Hot» (Artisan).

Έχει βραβευτεί από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Oldways της Βοστόνης και το Πανεπιστήμιο Harvard για τη συμβολή της στη διάδοση της Μεσογειακής Δίαιτας.

Ο τόμος με τις Χειμωνιάτικες και Φθινοπωρινές Συνταγές και Ιστορίες για Μάγειρες με Ανησυχίες κυκλοφορεί επίσης από τις Eκδόσεις Πατάκη.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις